torsdag 7 oktober 2010

still... Tarragona!

Lunch at restaurant "AQ" in old Tarragona.. Yes! thats an ice cold
vermouth with a splash of angostura, to the left..
 

Tarragona visade sig från sin allra bästa sida och på dagarna var det 25-27 grader och på kvällen, t-shirt vänligt på uteserveringarna! En annan av de som föreläste var Ana Ruiz från restaurangen A Q Ana tillagade två tapas rätter som vi bjöds på. En på rå havskräfta och en annan på rå "gambas"! som var en modern variant på "Gambas en ajillo" en spansk klassiker som tyvärr misshandlats av oengagerade kockar i många år. Anas variant var kall! med en rostad vitlökscreme och en olja som värmts upp varsamt med de rengjorda huvudena från gambas räkorna. Jag blev så sugen på Anas mat att jag tog lunch på hennes krog A Q. Jag blev inte besviken!
Första veckan av festivalen "professional week" avslutades på lördagkvällen med nominering av "best foodphoto" & "best feature". Vinnare av "best foodphoto" blev den söta fransyskan från Paris, Amelie Lombard hennes bilder är mer "art" än "food", men fantastiskt fina! Efter finalen var det dags för avslutningsfest som hölls på "Club Maritime", Tarragona. Där fick jag tillfälle att prata med fotografer som Jason Hindley, en brittisk fotograf med riktigt intressant style! Även Neil Corder och Olaf Tamm visade sig vara två trevliga herrar.. :-)

Det blev ett par rejäla GT´s och stämningen var på topp när några av oss fortsatte ut i den ljumma Tarragona-natten...

1 kommentar: