Laxburgare m. Örtsås & pickles 4 pers.
4 portionsbröd, typ chiabatta.
400g laxfilé utan skinn
1 liter vatten + 2 tsk salt
4 schalottenlökar, finhackade
1 dl ströbröd
2-3 ägg
salt & peppar
syltlök
cornichons
rödlök, skivad i ringar
tomat, skivad
gurka, skivad
grönsallat, (roman,ruccola el. vad du tycker om.)
citron
sås:
3dl gräddfil
rivet skal av 1 citron
2 msk söt senap
1/2 dl hackad dill
salt&peppar
Koka hastigt upp vatten och salt i en kastrull stor nog för att även rymma laxen. Lägg i laxen och sjud under lock i 4 min. Dra från värmen och låt svalna i spadet.
Häll av kokspadet. Lägg fisken i en skål och mosa den med en gaffel. Blanda i lök,ströbröd,ägg, salt & peppar och blanda till en ojämn smet. Forma med lätt fuktiga händer till 4 ”burgare”. Stek på medelvärme i smör ca. 3 min på varje sida. Ta upp ur pannan och ”bygg” samman med bröd,sallad,tomatskivor m.m. Servera med cornichons , syltlök och citron som tillbehör!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar