onsdag 10 november 2010

green tomatoes... in a pickle!!

the tomatoes... and the pickle


Jag fick ett skönt infall igår när jag "snubblade" över en låda gröna tomaterMöllevångstorget! Det var inte därför jag var där.. utan för att köpa färska fikon till Stinas goda saffranskaka. Men där låg dom!! Gröna och fina bland mörka,jordiga rotfrukter. Så då slog det mig... jag gjorde inlagda gröna tomater en gång när jag drev "Hedmans Krog & Pensionat"! Jag vill minnas att det var väldigt gott så varför inte prova igen? Sagt och gjort så köpte jag 2 kilo tomater som jag precis har lagt in. Här följer receptet... så ut och leta gröna tomater!!






not so green.. green tomatoes!



ca. 2 kilo gröna tomater
5 gula lökar
1/2 dl salt
3 dl ättika
8 dl socker
3 dl vatten
1 msk mald kanel
2-3 kanelstänger (lätt krossade)
1 msk gult senapsfrö
1 msk colmans senapspulver
1 msk stötta nejlikor


Skiva tomaterna och varva med lite salt i varje lager. Låt stå kallt över natten. Skala & skiva löken. Koka upp lagen med alla ingredienserna och lägg även i den skivade löken. Låt sjuda ett par minuter. Häll av vätskan från tomaterna och lägg i dem i lagen. Låt sjuda sakta i ca 20 minuter. Rör om då & då. Häll upp den färdiga tomat/lök blandningen i glasburkar. Servera till helstekt kött, typ stek eller till julbordets kallskurna! Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar